Mochi este un desert japonez tradițional, care a devenit tot mai popular în întreaga lume în ultimii ani. Este un desert moale și gumos, făcut dintr-un aluat de orez glutinos care este umplut cu diferite arome și așezat în forme rotunde sau dreptunghiulare. În acest articol, vom explora mai multe despre istoria și tradiția mochi-ului, precum și despre modul de preparare și servire a acestui delicios desert.

Istoria și tradiția mochi-ului

Mochi este un desert tradițional japonez, care a fost servit pentru prima dată în timpul ceremoniilor religioase din perioada Nara (710-794 d.Hr.). În acea vreme, mochi era făcut manual prin măcinarea orezului glutinos și amestecarea acestuia cu apă până când se obținea o pastă moale și lipicioasă. Această pastă era apoi modelată în forme rotunde sau dreptunghiulare și servită ca ofrandă la templele religioase.

De-a lungul timpului, mochi a devenit tot mai popular și a început să fie servit și în afara ceremoniilor religioase. În timpul perioadei Edo (1603-1868 d.Hr.), mochi a devenit un desert popular pentru tinerii samurai și a început să fie vândut în magazine și pe străzi.

Cum se prepară mochi

Mochi este făcut din orez glutinos, care este măcinat într-o pulbere fină și amestecat cu apă caldă. Aluatul rezultat este apoi frământat până când devine moale și lipicios. După aceea, aluatul este modelat în forme rotunde sau dreptunghiulare și umplut cu diferite arome, cum ar fi pasta de fasole roșie, taro, sau susan. Mochi poate fi servit simplu sau acoperit cu un amestec de pudră de orez sau curop.

Cum se servește mochi

Mochi poate fi servit ca desert sau gustare, și poate fi găsit în multe forme diferite. Unele restaurante japoneze servesc mochi cu sos de soia și grătarit înainte de servire, ceea ce îi dă o crustă crocantă și o textură mai interesantă. Altele servesc mochi în supă dulce, care este făcută dintr-un amestec de lapte de cocos, zahăr și apă. Mochi poate fi, de asemenea, acoperit cu diverse arome, cum ar fi pudră de orez, nuci, ciocolată sau fructe.

În concluzie, mochi este un desert japonez tradițional, care este apreciat în întreaga lume datorită aromei sale unice și texturii sale moale și gumoase. Este un desert simplu și delicios, care poate fi personalizat cu arome diferite și servit în mai multe forme.
Desigur, cel mai bun mochi se afla la Restaurant Padthai & Sushi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *